Samoborski fašnik 2017

Ove će godine Princ Fašnik vladati Slobodnom Fašničkom republikom od 17. do 28. veljače.

Grad Samobor 29. siječnja 2016. godine ponovno postaje Fašnička republika te brojnim fašničkim događanjima čuva stoljetnu tradiciju ove danas moderne manifestacije.

Samoborski fašnik tradicionalno završava na pokladni utorak osudom Princa Fašnika i paljenjem njegove lutke, kako bi se osiguralo da godina pred nama bude bez negativnih utjecaja.

I ove godine, uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava, s fašničkom princezom Srakom, Princem, Fiškalom i Sucem, posjetitelje očekuju programi na nekoliko lokacija - program uličnih zabavljača, tabori mjesnih odbora i KUD-ova, poseban program za mlade, radionice za djecu, kao i brojna druga događanja. Colonia, Nina Badrić, Prljavo kazalište samo su neka od poznatih glazbenih imena koja se pojavljuju na ovogodišnjem fašničkom programu (kojeg u cijelosti možete pogledati ovdje).

U svakodnevnim događanjima od jutra do kasnih večernjih sati, očekujemo sudjelovanje više od 3000 djece iz škola i vrtića, 800 članova mjesnih odbora i njihovih alegorijskih kola te 1000 sudionika karnevalskih skupina iz cijele Hrvatske.

U nesporednoj blizini našeg hotela nalazi se autobusna stanica s koje autobusima Autoturista i Samoborčeka, koji polaze u prosjeku svakih pola sata, možete stići do Samobora po cijeni karte od 24 kune. Raspored polazaka možete pronaći ovdje u jesenskom voznom redu pod oznakom 155 – Samobor – Sveta Nedjelja – Zagreb. Naravno, u Samobor se možete uputiti i osobnim automobilom, ali u tom se slučaju naoružajte strpljenjem zbog mogućeg kaosa u prometu.

Rekli bi Samoborci – „Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik!“, stoga dođite i vi, dajte si oduška od tmurne realnosti i upustite se u šareno ludilo Samoborskog fašnika.