26. sajam nautike i 9. međunarodni sajam gastronomije na Zagrebačkom Velesajmu od 22. do 26. veljače 2017.

Na Zagrebačkom Velesajmu se od 22. do 26. veljače održavaju dva velika događanja – Sajam nautike i Međunarodni sajam gastronomije

26. sajam nautike bit će najveće izdanje Nautike u posljednjih sedam godina, s čak 300 izlagača, te će se održati u čak šest paviljona ZV-a i izložiti najveć brod ikada izložen na Nautici – atraktivni sport cruiser PearlSea 56 dugačak 17 metara. Pod sloganom „Ploviti, otkrivati, živjeti“, sajam Nautike vodi posjetitelje u salonsku postavu vrhunske ponude više od 100 plovila iz Hrvatske i inozemstva: jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, opreme za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi. Vrijednost ovog sajma prepoznali su i hrvatski brodograditelji kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo, oduševljava posjetitelje i buduće nautičare. Prošlogodišnja brojka od 25.582 posjetitelja dokazuje i pozicionira Zagrebački sajam nautike kao središnje mjesto susreta nautičke branše u Hrvatskoj i regiji.

9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija HOTEL&GASTROTEH održava se na ZV-u u istom terminu. Osim najznačajnijih hrvatskih tvrtki, izlagače čine i brojne inozemne tvrtke. Ovaj sajam izuzetna je prilika za okupljanje i povezivanje proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića, te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora na jednom mjestu, ali ga brojni posjetitelji čine i događajem namijenjenim širokoj publici. Posjetitelje očekuju zanimljivosti poput edukativnih prezentacija i radionica, slasnih degustacija, te prezentacija naučenog znanja i vještina učenika, budućih kuhara i slastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba. I ove godine za vas će spravljati jela najbolji hrvatski kuhari. Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja, a svakodnevno će se na izložbenom prostoru pripremati i degustirati jela iz svih hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije).